slide1 slide2
slide1 slide2
slide1 slide2

Szilvásvárad környéke

Eger 150x150 Szilvásvárad környéke Eger

Heves megye székhelye, Észak-Magyarország második legnépesebb, és egyik legszebb történelmi városa. Jelentős oktatási és kulturális központ számos világhírű múzeummal és műemlékkel, melyek közül kiemelkedő az egri vár. Az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar bortermelők közé tartozik. Az egri bikavér külföldi piacokon is ismert. Legismertebb nevezetességei:  Egri vár, Líceum, Bazilika, Érsekkert, Minaret, Dobó-tér, Szépasszony-völgy és még sorolhatnánk.

 

 Egerszalók 150x150 Szilvásvárad környékeEgerszalók

Egerszalók egy közel 2000 lelket számláló kis község a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében.
Természeti képződményeivel, finom boraival, vizeivel, kő emlékeivel illeszkedik az Egri Kistérség Kő-Túra útvonalába. A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik. Igazi nevezetessége a  föld mélyéből feltörő hévízforrás. A domboldalon lefolyó víz 1900 négyzetméteres mészkőlerakódást – sódombot épített. A termálvíz gyógyhatását kiaknázva egy világszínvonalú  fürdő komplexumot építettek, mely gyógyvizes és élmény medencéivel várja a gyógyulni vagy épp kikapcsolódni vágyókat. A kirándulók egyik legkedveltebb célpontja a Laskó-patakon felduzzasztott tó, mint az Egri Bükkalja legnagyobb felszíni vize, amely élő- és madárvilágával jelentős természetvédelmi értéket jelent.

 

 Lillafüred 150x150 Szilvásvárad környékeLillafüred

Lillafüred (Miskolc-Lillafüred) település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, közigazgatási szempontból Miskolc része, földrajzilag a Szinva patak völgyében fekszik.
Turisztikai jelentősége kiemelkedő, hiszen az ország egyik legjobb adottságokkal büszkélkedő hegyvidéki üdülőhelye, számos látnivalóval, gyönyörű tájakkal.
Nem csak a túrázók, hegymászók, kirándulás szerelmeseinek egyik kedvelt célpontja Lillafüred, de a vadászok körében is nagy népszerűségnek örvend. Főbb látnivalói: a vízesés, Palotaszálló, függőkert, a lillafüredi barlangok, Hámori-tó.

 

 Aggtelek 150x150 Szilvásvárad környékeAggtelek

A község Miskolctól 50 kilométerre északnyugatra, közel a szlovák határhoz található. Itt található az ország egyik leghíresebb cseppkőbarlangja, a Baradla- barlang, mely a világörökség részét képzi. Természeti értékeinek köszönhetően turisztikailag kiemelt jelentőségű. Látnivalói: Baradla-barlang, Barlangmúzeum, Református templom, Nagyboldogasszony kápolna,nyitott parasztudvar,  tájház, Kopjafás emlékpark, Fejfás temető.

 

 

 Sirok 150x150 Szilvásvárad környékeSirok

A község a Mátra keleti szélén található. Recsktől 6 kilométerre, Egertől 19,5 kilométer távolságra. Hazánk egyetlen sziklavára a siroki vár. Népszerű rendezvénye a siroki várnapok minden év június 3. hetében izgalmas hagyományőrző és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket.

Nevezetességei: Siroki vár, Egykori barlanglakások, Római katolikus templom, Kőkúti Szent László kápolna, Nyírjes-tó

 

 

 Bélkő 150x150 Szilvásvárad környékeBélapátfalva /Bélkő/

Bélapátfalva az Eger-patak folyásának felső részén kialakult medence peremén helyezkedik el, az erdőhatár és a vízjárta patakvölgyek közötti sávban, 311 méter magasságban a tengerszint felett, a 816 m magas Bél-kő nyugati lábánál. Bélapátfalva legismertebb nevezetessége a cisztercitás apátság. Innen indul a bélkő-tanösvény, melynek végén fantasztikus kilátás nyílik a bükk – hegység vonulataira.

 


Erdei Iskola

Programkínálatunk:

Faluséta, Szalajka-völgyi túra, Íjászkodás, Éjszakai túra, bátorságpróba, Tanösvény a Millennuimi kilátóba

Bővebben

Nyári Tábor

Programkínálatunk:

Szalajka-völgyi túra, Élőcsocsó, Szumó, Íjászkodás, Éjszakai túra, bátorságpróba, Játékos csapatépítő, Lézerharc

Bővebben

Kirándulás

Programkínálatunk:

Éjszakai túra, bátorságpróba, Szalajka-völgyi túra, Íjászat, Lézercsata

 

Bővebben